Bygger ny maskinforretning ved Randers: TBS Maskinpower overtager den sidste bid af Askildrup Agro

Siden 2019 har TBS Maskinpower ejet 80 procent af Askildrup Agro, men nu har selskabet købt de resterende 20 procent af direktør Flemming Rasmussen.

TBS Maskinpower er en af Danmarks største maskinforretninger med salg af blandt andet Valtra- og Fendt-traktorer. Valtra sælges via Valtec-forretninger og nogle delvist ejede selvstændige maskinforretninger i det meste af Jylland. Fendt sælges via TBS-maskinforretninger på Fyn og i Jylland samt Askildrup Agro tæt ved Randers. Sidstnævnte har TBS Maskinpower siden 2019 ejet 80 procent af, men nu har selskabet købt de resterende 20 procent af direktør Flemming Rasmussen.

- Der ligger ikke nogen større revolution bag ændringen, forsikrer adm. direktør Jan Garder fra TBS Maskinpower.

- Det har hele tiden været aftalen med Flemming Rasmussen, at Askildrup Agro på et tidspunkt skulle blive en TBS-afdeling. Flemming Rasmussen fortsætter da også som direktør og daglig leder i maskinforretningen.

Bygger ny maskinforretning

For at indfri målsætningen om at matche kundernes behov for service, traktorer og kvalitetsredskaber bedst muligt i en tid, hvor landbrugsbranchen konsolideres med voldsom hastighed og maskinerne typisk bliver endnu større og mere specialiserede, begynder TBS nu at opføre en helt ny maskinforretning på det, man populært kalder »bar mark«. Den nye maskinforretning ligger i et industrikvarter lige sydvest for Randers og bliver afløseren for Askildrup Agros nuværende forretningsadresse. Spaden er allerede stukket i jorden.

Om bevæggrunden for at bygge en helt ny maskinforretning med tilhørende værksted, udstilling, lager, administration og personalefaciliteter siger Jan Garder, at det er den mest rationelle tilgang til udfordringerne.

- Dels er det optimalt at placere en maskinforretning i et industrikvarter af hensyn til tilkørsel med maskintransporter og de relativt store befæstede udenomsarealer, vores aktiviteter kræver. Dels er der krav om stor højde i moderne værkstedshaller, for at man kan håndtere de store maskiner. Så der er behov for helt nye bygninger, som ikke nødvendigvis passer ind der, hvor de oprindelige maskinforretninger ligger, udtaler han.

Han understreger dog, at man ikke starter på »bar mark« hvad angår personale. Den nye maskinforretning ligger tæt på Askildrup Agros nuværende adresse, så personalet får ikke længere på arbejde, men til gengæld bedre forhold, når de er mødt ind. Og når de gør det første gang, står der TBS Askildrup på facaden.