John Deere præsenterer den nye 6M-traktorserie

6M-serien fra John Deere består nu af 17 modeller, og topmodellen yder op til 281 hestekræfter. Modellerne baserer sig på fire- eller seks-cylindrede motorer og på fem forskellige rammestørrelser.

John Deere har lanceret den nye 6M-traktorserie med et langt større udvalg af modeller end tidligere. Den nye 6M-serie har 17 modeller i alt, herunder ti modeller med mere end 150 hestekræfter, som vil være den størrelse, der henvender sig til danske landmænd.

Serien starter i den kompakte 6M 95 og på toppen af kransekagen står 6M 250. Den nye 6M-serie er opbygget på fem forskellige rammestørrelser.

- Blandt de nyheder, der især er værd at lægge mærke til, er den fire-cylindrede 6M 150 og den opgraderede 6M 145 med seks cylindre. 6M 230- og 6M 250-modellerne med den ekstra store akselafstand på 2900 mm udvider sortimentet yderligere i den øverste ende. Alle modeller er udstyret med en 4,5- eller 6,8-liters motor der booster med op til 20 hestekræfter i forbindelse transport eller ved anvendelse af kraftudtaget, lyder det fra John Deere.

Op til 195 liter i minuttet

En bred vifte af transmissioner, fra den mekaniske PowrQuad Plus til den trinløse AutoPowr, sikrer optimal ydelse til alle behov. Desuden kan alle seks-cylindrede 6M-modeller efter tilvalg udstyres med større hydraulikpumper, der yder 155 liter i minuttet eller op til 195 liter i minuttet.

Med flere og større dækvarianter er der mulighed for at få en større kontaktflade på marken og dermed reducere jordpakningen. For at sikre intuitiv håndtering og styring af traktoren har den nye 6M-serie brugertilpassede styrefunktioner samt en ny hjørnestolpeskærm, der er større og helt grafisk, så landmændene kan lave endnu flere traktorindstillinger end før.

- Det nye design og de nye styrefunktioner, som vi tilbyder på tværs af alle modellerne, giver mulighed for intuitiv og enkel betjening af traktoren, siger Philippe Steinmann, produktmarketingchef for 6M-traktorerne i Europa.

Op til 9,9 tons i liften

De nye 6M-traktorer har en løftekapacitet fra 5,7 tons til 9,9 tons afhængigt af modellen, så de kan klare store laster og redskaber, uanset om der er tale om større såmaskiner eller plove.

Det tryk- og flowkompenserede hydrauliksystem sender fra 114 til 195 liter i minuttet igennem systemet, hvilket sikrer maksimal produktivitet ved alle arbejdsopgaver. Desuden modellerne i 6M-traktorserien et bredt udvalg af aksler, herunder flange- og tandaksler.

- Denne kombination af kræfter, nyttelast, hydraulisk ydeevne og mulighed for forskellige aksler gør modellerne i 6M-serien til et pålideligt og effektivt valg for landmænd, der er på udkig efter højtydende og fleksible traktorer, der giver stor komfort og samtidig er så brugervenlige som muligt, siger Philippe Steinmann.

Den nye serie har brugertilpassede styrefunktioner og giver mulighed for at vælge mellem en højrehåndskonsol eller den kompakte CommandARM. Takket være panoramataget og det store glasareal har føreren maksimalt udsyn og kan arbejde hurtigt og præcist med frontlæsseren. TLS-forakselaffjedringen og den mekaniske affjedring af førerhuset giver en jævn og behagelig kørsel, selv i krævende terræn.