Præcisionsjordbearbejdning ned til 15 centimeter dybde

Pöttinger udvider sit sortiment inden for jordbearbejdning med en ny tandharve, Plano VT 6060, som har en arbejdsbredde på seks meter og en konstruktion med seks tandrækker. Der er lagt særlig vægt på flad og dækkende jordbearbejdning samt en bearbejdningsdybde ned til 15 centimeter.

Det perfekte samspil mellem rammekonstruktion, tænder, skær og præcis dybdekontrol over hele arbejdsbredden er de grundlæggende forudsætninger for præcis jordbearbejdning, lød det på et netop afholdt Pöttinger-pressemøde i Østrig. Den nye Pöttinger Plano VT 6060 tandharve kombinerer alt dette i et kompakt design. De 37 tænder er symmetrisk fordelt for at forhindre sidetræk og de ulemper, der er forbundet hermed.

Den seks meter brede arbejdsbredde giver en tandafstand på 16,2 centimeter, hvilket sikrer god smuldring, opblanding og afjævning. Med en rammehøjde på 73 og 60 cm er det muligt at bearbejde større mængder organisk materiale.

Kernen i Plano-tandharven er tænderne, der er udstyret med skær. Deres konstruktion og egenskaber påvirker jordbearbejdningsprocessen markant og dermed resultatet. Afhængigt af forholdene og anvendelsen fås to forskellige tandsystemer til Plano VT 6060. De stive fjedertænder er sikret mod overbelastning med et tryk på op til 200 kg. En markant fordel ved disse tænder er deres stabile tandposition.

Præcis dybdestyring

Dette betyder, at tænderne og skærene altid holder positionen, hvilket sikrer arbejdsdybden. Alternativt kan de vibrerende spiralfjedertænder af 30 x 30 mm firkantfjederstål vælges. Styrken ved disse tænder er den vibrerende bearbejdning og den øgede smuldreeffekt, især ved bearbejdning til såbed og indarbejdning af organisk materiale.

De to tandsystemer kan udstyres med enten 200 mm brede gåsefodsskær Durastar Plus eller de 50 mm brede Durastar-spidser. Gåsefodsskærene er med deres form velegnede til flad bearbejdning og fuld gennemskæring over hele arbejdsbredden. Den lille vinkel sikrer en passende opblandingseffekt. Den høje slidstyrke betyder, at skærene altid har fuld gennemskæring. De spidse skær egner sig især til dybere bearbejdning og en intensiv blanding, men kan også anvendes ved lavere arbejdsdybder.

For at bearbejde jorden så fladt og dækkende som muligt er præcis dybdestyring afgørende. Plano VT 6060 kan reguleres hydraulisk via enkelt- eller dobbelthjul foran. Pakkervalsen og hjulene reguleres samtidig. På den måde justeres pakkervalsen automatisk og præcist, hvilket sikrer, at Plano VT 6060 altid er indstillet parallelt med jorden.

De to tandsystemer kan udstyres med enten 200 mm brede gåsefodsskær Durastar Plus eller de 50 mm brede Durastar-spidser. Gåsefodsskærene sikrer et fladt og dækkende snit fra tre til 15 centimeters dybde over hele arbejdsbredden.

Flere udstyrsmuligheder

Plano VT 6060-tandharven kan udstyres med ekstraudstyr, der sikrer fleksibel og sikker brug. For eksempel giver ringpakkervalsen, der er kendt fra Terradisc, intensiv neddeling af organisk materiale, sikrer blokeringsfri drift og bidrager til en god omsætning af materiale.

Såbedet forberedes perfekt, da frontboardet understøtter tænderne i deres arbejde og sikrer udjævning og smuldring af jorden. Bagtil kan der monteres en justerbar pakkervalsestrigle, som fremmer hurtig udtørring.

Optimal komprimering af jorden sikres med et stort udvalg af forskellige enkelt- og dobbeltpakkervalser, afhængigt af jordtypen.

For at overføre traktorens kraft optimalt og reducere eventuel hjulslip kan trækstangen udstyres med hydraulisk vægtoverføring, Traction Control. Dette gør det muligt at overføre op til 1.100 kg til traktorens bagaksel.

Trykket kan justeres efter de forskellige arbejdsdybder. For at øge fleksibiliteten og reducere antallet af overkørsler kan tandharven monteres med en Tegosem-frøsåmaskine til udsåning af efterafgrøder.