Sønderjysk maskinhandler udvider sortimentet

Fremover bliver sønderjyske Kai Homilius A/S også forhandler af Manitou-maskiner. De kommer på menuen sammen med Fendt-traktorer og maskiner fra Pöttinger.

Den sønderjyske forhandler af det store, tyske traktormærke Fendt, firmaet Kaj Homilius i Hellevad ved Rødekro, tager det seriøst, det med at repræsentere et internationalt anerkendt maskinmærke. Siden virksomheden fik forhandling af Fendt i 1982, har det handlet om Fendt-traktorer og maskiner fra Pöttinger. 

Derfor markerede den sydtyske traktorkæmpe det også med en fornem plakette, da Kaj Homilius rundede de første 40 år som forhandler i fjor. Nu er Homilius blevet forhandler for Scantruck A/S, som er importør af Manitou-minilæssere.

- Vi har slet ikke gjort noget i minilæssere tidligere, men vi mente, at der manglede noget i udvalget. Nu forsyner Scantruck A/S os med hele Manitous minilæsserserie fra 1200 til 3500 kg samt teleskoplæsserne i ULM-serien, som er Manitous ultrakompakte læssere med firehjulsstyring, fortæller Finn Homilius, som er medindehaver af virksomheden sammen med sin søster Lone og bror Erik. Og naturligvis ”ham selv”, grundlæggeren Kaj Homilius, som er 76 år og still going strong.

En god stak

- Vi forhandler Fendt fra Kongeåen og ned, men vi har også kunder både nordligere og på Sjælland. Det er naturligvis hovedsagelig landmænd, og jeg forestiller mig, at det også bliver landbruget, der kommer til at tage flittigst fra af Manitou-minilæsserne. Vi er indstillet på, at vi skal sælge en god stak Manitou’er, og derfor har vi også forsynet os med godt med reservedele til også at levere god service, siger Finn Homilius.

Det var folkene i Hellevad, der tog initiativet til det nye samarbejde om Manitou-forhandling.

- Vi mente, at vi godt kunne bruge et maskinmærke som Manitou, og så ringede jeg til Scantrucks salgschef, Claus Bjerregaard og sendte efterfølgende en e-mail til ham, forklarer Finn Homilius.

Derfra var det hele ikke så kompliceret.

- Vi havde brug for en forhandler med power i Sønderjylland, og vi vurderede straks, at Kaj Homilius A/S var et seriøst firma med ønske om at gøre noget ved sagen. Derfor er vi rigtig godt tilfredse med, at Kaj Homilius A/S nu sælger og servicerer Manitou-minilæssere for os. Vi har kvitteret med et godt, stort område, som firmaet kan operere i. Vi har ikke andre forhandlere syd for Herning, fortæller Otto Madsen, som er Scantrucks distriktschef for Manitou i Sønderjylland og på Fyn.

Den nyslåede forhandler har en flåde med 10 servicevogne og har allerede haft folk på kursus i firmaets nye maskinmærke. 
Kaj Homilius A/S må siges at have lagt fint fra land med den nye forhandling. Firmaet bestilte syv maskiner til lager, og to af dem er allerede solgt. 

Forhandlingen har øget travlheden i Hellevad, hvor det i første omgang er Finn Homilius, der tager sig af salget. Han kører meget rundt i det store område og laver demo’er af maskinerne, og han har noteret sig, at de potentielle kunder er særdeles positive overfor maskinmærket.

Købte sin læreplads

Det er 56 år siden, en ung Kaj Homilius lagde grunden til det store, sønderjyske maskinfirma. Efter endt læretid overtog han forretningen. 

- Jeg kom også til at reparere lidt Grå Ferguson-traktorer, og i 1982 fik jeg så Fendt-forhandlingen, som vi har holdt fast på siden. I dag er vi en af blot tre Fendt-forhandlere i Danmark. Da jeg startede i 1967, var det med en svend og to lærlinge. I dag har vi 32 medarbejdere, fortæller Kaj Homilius.