Sune og Rune står for service og rettidighed

De to tvillinger har siden købet af maskinforretningen i Sindal i 2016 ekspanderet kraftigt indenfor landbrugsmaskiner og lastvogne samt specialopgaver.

Travlhed og entusiasme. Det lyser ud af de 41-årige tvillinger, Sune og Rune Jensen, og deres 11 medarbejdere hos SR Agro & Last ApS i Sindal.

På rekordtid har de opbygget en professionel virksomhed midt i Vendsyssel, der henvender sig til landbruget og transportbranchen med både service, reparation og gerne specialopgaver.

- Vort klare motto er at levere et godt stykke arbejde til rette tid, lyder det samstemmende fra de to indehavere, der i 2016 købte Sindal Traktorkompagni, og siden - med deres egne ord - ikke har set sig tilbage.

Hårdt arbejde

Begge kom de med en mekanikeruddannelse og en kort periode som selvstændige indenfor henholdsvis landbrug og lastvogne, inden de slog til, da den tidligere ejer af maskinforretningen i Sindal, Knud Thomsen, ville sælge.

Begge havde de masser at lave i deres respektive firmaer og manglede plads. I købsaftalen fik de indføjet, at maskinforretningens udstilling skulle ombygges til lastbilværksted. Samtidig fulgte to medarbejdere med.

- Så var vi i gang, og lige siden har det fortsat været hårdt arbejde, uden at gå på kompromis med kvaliteten og servicen overfor kunderne, fastslår Rune Jensen.

Dyretransporter

Foruden 50/50-ejerskabet, hvad dertil hører af administration, salgsopgaver og lederskab, fungerer han som værkfører og som mekaniker på ikke mindst lastvognsdelen. Således er han i gang med test af to dyretransportbiler, som skal i drift hos SPF-Selskabet, da MaskinParken er på besøg.

- Vi tager os af klargøring, service og reklamation af disse dyretransporter. Det er et af vores specialområder, fortæller Rune Jensen og viser også en stor showtrailer i værkstedet, som virksomheden har opbygget. Desuden udføres alt fra kraner, lift, hydraulik og motoropgaver for både mindre og større transportfirmaer.

- Vi har døgnservice, og er intet mærkeværksted. Det tiltaler mange kunder, siger værkføreren og nævner, at værkstedsfolkene både deles om døgnvagterne og hjælper til i landbrugsafdelingen og modsat, alt efter behov.

Tre lærlinge

SR Agro & Last oplærer helst sine medarbejdere, og både til lastvogne og landbrug. Lige nu er der tre læredrenge på værkstedet.

- Vi har nogle dygtige folk, som tager ansvar, og derfor får de gode vilkår og en god løn. De bruger hovedet, måske før andre blot sætter en computer på opgaven. Lige som os finder de det spændende også at lave noget, som andre ikke udfører, siger Sune Jensen, der ligesom sin bror foruden det at være ejer hver dag arbejder på værkstedet. Eller som oftest kører ud i en af firmaets fire servicevogne til de mange lokale men også landbrugskunder længere væk.

Både hvad angår lastvognsafdelingen som overfor landbruget, er det som regel »her-og-nu« opgaver, der indløber. Derfor kalder mange også stedet for »Sindal Brandstation«.

Sælger og bogholder ansat

Sune Jensen har hidtil også taget sig af salget af landbrugsmaskiner, der blandt andet tæller Kubota traktor- og redskabsprogrammet, Manitou minilæssere, Bigab kroghejsvogne, det hollandske gyllegrej fra Ploeger, og et omfattende have-/parkprogram. Men her i sommer er der blevet ansat en sælger, Henrik Rømer, til at aflaste tvillingerne på salgsfronten.

Desuden kommer en bogholder på fuldtid her pr. 1. oktober, efter hun hidtil har været tilknyttet på freelance-basis. Fakturaudskrivning og kontrol af bilag tager de to ejere sig dog fortsat af.

- Vi lægger meget energi i det her, og er da også godt tilfredse med virksomhedens drift. Det kan vi kun være, når der hvert år har været overskud.

Mod på mere

Siden købet i 2016 har Sune og Rune Jensen gennemrenoveret maskinforretningen blandt andet med nye mandskabsfaciliteter. Desuden blev der i 2020 opført en 1.000 kvadratmeter bygning til lastbilværksted og udstilling. Dermed har SR Agro & Last 2.500 kvadratmeter under tag.

Den oprindelige butik er blevet bibeholdt og udvidet i takt med et større sortiment af have- og parkmaskiner.

- Det er også en voksende aktivitet, hvor kunderne både er landmænd og private. Ligesom vi på værkstedet selvfølgelig gerne reparerer disse mindre maskiner, lyder det fra de to brødre, som er åbne for flere forhandlinger i fremtiden.

- Vi har setup og mod på mere, forsikrer de.

SR Agro & Last ApS

● Tvillingerne Sune og Rune Jensen købte det daværende Sindal Traktorkompagni i 2016, og er 50/50 ejere af SR Agro & Last

● Inklusive ejerne i alt 13 beskæftigede, primært med service, reparation og specialopgaver for landmænd og vognmænd

● Forhandling af blandt andet Kubota traktorer og redskaber, Manitou læssere, Bigab kroghejsvogne, Ploeger gylleudstyr mm